Скућено шест избегличких породица у Бачком Петровцу и Бачу

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ – БАЧ: Кључеви шест станова уручени су у Кулпину, општина Бачки Петровац избегличким породицама из БиХ и Хрватске. Станови су саграђени у оквиру потпројекта 8 Регионалног стамбеног програма у Републици Србији (РСП).
Bački Petrovac  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Бачки Петровац  Фото: Дневник.рс

Финансијска средства за изградњу ових шест станова обезбеђена су највећим делом из донаторског Фонда Регионалног стамбеног програма, којим управља Банка за развој Савета Европе, а мањим из буyета Општине Бачки Петровац. Износ донације из Фонда Регионалног стамбеног програма за ове станове је 134.000 евра.

Истог дана, у Бачу су уручени уговори о додели помоћи у грађевинском матријалу за 15 избегличких породица које имају пребивалиште на територији те општине. Максимална вредност једног пакета грађевинског материјала је 9.000 евра, а минимална 4.500 евра.

Догађајима су присуствовали Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Бригит Кухар, програм менаyер Делегације Европске уније у Србији, Рихард Коли, шеф Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији, Јован Лазаров, шеф кабинета директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору. У Бачком Петровцу, догађају је присуствовао заменик председника општине Срђан Симић, док је домаћин у Бачу био помоћник председника општине Никола Вулетић.

В. Х.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести