Скупштина Зрењанина одлучује о плановима Водовода

ЗРЕЊАНИН: Само два дана након осме, данас ће бити одржана и девета седница Скупштине града Зрењанина у актуелном сазиву.
1

Председник локалног парламента Чедомир Јањић за ову седницу предвидео је само једну тачку дневног реда – изјашњавање одборника о предлогу измена и допуна Програма пословања ЈКП „Водовод и канализација” у овој години.Измене се односе на план наменског усмеравања буџетских средстава за 2021. годину, субвенције и остале приходе из градског буyета, планирана финансијска средства за набавку добара, радова и услуга, као и на план инвестиција. Укупне субвенције износе 105.246.100 динара. Услуге по уговору, односно редовно одржавање атмосферске канализације, остају непромењене и износе 30 милиона динара.

Међутим, у услуге по уговору се додаје комунално опремање радних зона „Југоисток” у Зрењанину и за те намене биће издвојено око 448 милиона динара. Радови ће обухватити реконструкцију и изградњу водоводне мреже, фекалне и атмосферске канализације са пратећом инфраструктуром.

Овим закључком се налаже ЈКП „Водовод и канализација” да градоначелнику Зрењанина једном месечно достави извештај о средствима утрошеним на реализацију програма.

И на претходној седници Скупштине града, одржаној у петак, било је речи о раду овог јавног комуналног предузећа. Наиме, на дневном реду се нашао Предлог Одлуке о изменама Одлуке о снабдевању водом за пиће, пречишћавању и одвођењу атмосферских и отпадних вода. Како се наводи у образложењу, одлука је уследила због потребе другачијег регулисања надлежности ЈКП „Водовод и канализација“ у вези са изградњом, реконструкцијом и одржавањем јавног водовода и јавне канализације.

– Ова одлука односи се на проширење надлежности „Водовода”. Предузеће ће, уз одржавање водоводне и канализационе мреже, како је било до сада, убудуће моћи да се бави и изградњом и реконструкцијом. Тиме покушавамо да подигнемо ниво и квалитет пружања услуга према индивидуалним корисницима. Желимо и да имамо ефикаснији приступ опремању индустријске зоне „Југоисток – Ечка”, као и најављеној реконструкцији водоводне мреже у насељу „Ружа Шулман” – објаснио је градоначелник Симо Салапура.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести