Смењен директор топлане у Руми

РУМА: На хитно сазваној седници Скупштине општине Рума разрешен је дужности досадашњи директор ЈП „Стамбено“ Срђан Николић, а руковођење предузећем преузеће в.д. директор Бранислав Петровић, дипломирани правник из Руме.
1
Фото: Dnevnik.rs

До смене је дошло по хитном поступку, јер, како се могло чути досадашњи директор није благовремено обавио процедуре набавке мазута, као главног енергента за предстојећу грејну сезону која званично почиње 15. октобра.

За сада је најважније то да грејна сезона неће и не сме бити доведена у питање, кажу у Општини. Радно тело којим руководи начелник Општинске управе Душан Љубишић, са новим в.д. директором ангажоваће се на отклањању проблема с набавком енергента.

Јавно предузеће „Стамбено“ има мазута за месец дана, мада тај енергент није равномерно распоређен по котларницма. Јавна набавка биће расписана што је пре могуће.

- Ова локална самоуправа је одговорна, професионална и не жели да допусти да уђемо у грејну сезону, а да јавно предузеће нема завршен, спроведен, закључен, потписан поступак набавке, односно нема одабраног добављача мазута. Ниједан разлог у овом моменту није оправдан, поготово што је то могло да се уради много раније – рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да страначка припадност никог не штити ако не ради добро свој посао.

. В. Х.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести