Социјални станови за избеглице у Суботици

СУБОТИЦА: Зграда са 44 стана намењена за социјално становање у заштићеним условима за избеглице, гради се у суботичкој МЗ Дудова шума, улици Иве Сењанина.
1

Кроз Регионални стамбени програм Банка за развој Савета Европе улаже 1,44 милиона евра, а извођач радова је „Инобачка“ д.о.о. из Новог Сада. Градња је започела у фебруару, а завршетак је планиран за децембар ове године.

- Градимо комплекс за различите категорије социјалног становања, збрињавамо породице наших суграђана који су у трагичним догађајима деведесетих година остали без својих домова – рекао је обилазећи радове градоначелник Богдан Лабан.

Укупна нето површина свих стамбених јединица које се граде у оквиру овог стамбеног комплекса у Суботици, износи 2400 квадратних метара, а Град Суботица је преузео обавезу израде пројектно-техничке документације и изградње неопходне комуналне инфраструктуре. Укупна процењена вредност  инфраструктурног опремања ове локације је 29 милиона динара. Осим тог износа, Град Суботица обезбеђује све потребне инфраструктурне прикључке у износу од 11,5 милиона динара. За сада је изграђена нова трафостаница и доведена је вода на градилиште.

Град Суботица биће власник 44 стана, од којих ће 32 бити у закупу, уз могућност откупа, а преосталима ће управљати Центар за социјални рад. 

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести