Сомбор: Градска каса тања за 253 милиона

СОМБОР: Одборници у локалном парламенту своју четврту седницу у новом сазиву, одржану у складу са мерама спречавања епидемије коронавируса у Великој скупштинској сали и поред обимног дневног реда који је садржавао чак 24 тачке завршили су експресно, за свега два сата.
Sombor Miljenovic
Фото: М. Миљеновић

У недостатку дисонантних тонова међу њима, одборници Скупштине града су донели одлуку о првом ребалансу варошког буџета за 2020. годину.

До ребаланса је морало доћи услед смањења прихода локалне самоуправе. Првим ребалансом, који је претходно био и предмет јавне расправе, овогодишња градска каса је „стањена“ за нешто више од 253 милиона динара, чиме је приходна страна буџета, након измене одлуке, остала на коти од 3,59 милијарде динара.

Измењена је и Одлука о припреми и дистрибуцији воде за пиће, одвођењу и пречишћавању употребљених вода и одвођењу атмосферских вода на подручју Града Сомбора, те Одлука о уређењу Града. Одборници су дали сагласност на програме пословања јавних комуналних предузећа за 2020. годину, као и на извештаје о раду тих предузећа током прошле године.

М. ћ

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести