Сомбор: Нова позоришна сезона КЦ „Лаза Костић”

СОМБОР: Поред одавно прослављеног ансамбла овдашњег Народног позоришта, Сомбор однедавно има још једну театарску сцену –  Културног центра „Лаза Костић“. Свечано отварање нове сезоне у Великој сали Културног центра биће уприличено у суботу, представом намењеном за децу узраста од три до 10 година „Куц, куц има ли кога”, позоришта „Максимус Арт” из Београда, и то у два термина, у 17 и у 19 часова.
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

Како се у случају нове театарске куће ради о младој институцији, биће ово прилика да петочлана комисија донесе одлуку о избору имена Сцене за децу и младе КЦ „Лаза Костић” Сомбор. Предлагачи ће бити сама деца, комисију за избор имена чине некадашњи управник Народног позоришта у Сомбору и Српског народног позоришта у Новом Саду, театролог др Миливоје Млађеновић, академски сликар и кустос у Галерији „Милан Коњовић“ Небојша Васић, историчарка уметности Слађана Драгичевић, теоретичар уметности и директор градског Музеја Давид Фирањ и Весна Шашић, глумица и директорка КЦ „Лаза Костић” Сомбор.

За дете, чији предлог буде одабран, предвиђена награда је сет од две карте за све представе за децу и младе које ће бити приказиване на Сцени за децу и младе у КЦ „Лаза Костић” Сомбор у периоду од 2. до 6. октобра, као и пригодан поклон.

        М. Мћ

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести