Почев од данас, 16. децембра, угоститељски објекти у којима се припрема храна и пиће које се доставља или у којима се продаје храна и пиће преко шалтера без уласка купца у сам објекат могу радити сваког радног дана и викендом, и дужни су да обезбеде да се испред објекта не окупља више од три корисника, као и да лица која су испред објекта носе маске и држе растојање од најмање два метра, наводи се у саоштењу Штаба за ванредне ситуације Града Сомбора.
У складу са Одлуком о радном времену у угоститељским, трговинским и занатским објектима и објектима за приређивање игара на срећу и игара за забаву на територији Града Сомбора, радно време угоститељских објеката који врше доставу хране и продају преко шалтера је радним даном од 6 до 24 часа, а петком, суботом, уочи празника и првог дана празника, могу продужити радно време за два сата од прописаног радног времена, односно до 2 часа наредног дана.