Спортски дан у чурушкој школи

ЖАБАЉ: Савез за школски спорт Србије, у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Министарством омладине и спорта, организовао је Школски спортски дан у општини Жабаљ, у оквиру Европске недеље спорта, која се ове године одржава седми пут у Европи, а четврти пут у Србији.
њ
Фото: Б. Рашић

Школски спортски дан одржан је у ОШ „Ђура Јакшић„ у Чуругу, а учествовали су ученици трећег и четвртог разреда. Директорка чурушке школе Жељка Војиновић рекла је да су спорт и тимски дух веома важни у развоју деце.

- Наши најмлађи ученици данас су имали разне спортске активности, попут плесне радионице и атлетског полигона. Задовољна сам кад остварујемо активности у интересу деце, а да истовремено они уживају у томе. Такође, у сарадњи са Туристичком организацијом општине Жабаљ, посетили су Музеј жртава рације, Храм Вазнесења Господњег и научили су још нешто додатно о свом месту - објаснила је директорка Војиновић.

Том приликом, присутнима се обратио члан Општинског већа за спорт и туризам Зоран Шолаја, који се захвалио Савезу за школски спорт и Олимпијском комитету Србије, што су одабрали жабаљску општину за реализацију пројекта Европска недеља спорта.

- Част нам је и задовољство да спроведемо у дело европски спортски пројекат, који је под покровитељством Канцеларије ЕУ у Србији. Надам се да ћемо убудуће још боље сарађивати и спроводити још више пројеката, што директно утиче на развој спорта у нашој општини - изјавио је Шолаја.  

   М. Рашић

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести