Србија је најлепша песма

СЕНТА: Концертом „Србија је најлепша песма“ сенћанској публици, на Видовдан, у понедељак увече представили су се чланови хора и оркестра Културног центра Кикинда. Концерт је плод недавно потписаног споразума о сарадњи између Културног центра Кикинда и Српског културног центра „Стеван Сремац“ из Сенте.
д
Фото: Dnevnik.rs

Кикинђани су се публици у Дому културе у Сенти представили нумерама које су део нашег националног идентитета. Величанствени Видовдански концерт отворен је химном „Боже правде”, за коју је текст написао знаменити Сенћанин Јован Ђорђевић.

- Честитам уметницима на врхунској изведби. Уверен сам да ће сенћанској публици остати у дугом и лепом сећању- рекао је Никола Лукач, градоначелник Кикинде и изразио уверење да ће започета сарадња обогатити културну понуду у Кикинди и Сенти.

Таквог је става и Мирослав Басарић, директор Српског културног центра „Стеван Сремац“:

- Ово је за нас био посебан културни догађај. Драго ми је што је наша сарадња, на овај начин, започела баш на Видовдан - констатовао је Басарић.

Секретар Скупштине општине Сента и покрајински посланик Игор Стојков, није крио задовољство након концерта „Србија је најлепша песма”.

- Важно је што је концерт у Сенти одржан баш на Видовдан. Захвални смо нашим пријатељима из Кикинде и уверени да је ово само почетак сарадње које ће се у наредном периоду интензивирати на обострано задовољство - оценио је Стојков.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести