Средњобанатском округу треба још инспектора

ЗРЕЊАНИН: У наредне три године у инспекцијским службама Средњобанатског управног округа требало би да буде запослен 20 или 21 нови инспектор, најавила је начелница Округа Снежана Вучуревић.
д
Фото: Dnevnik.rs

До овог броја дошло се анализом капацитета инспекцијских служби која је рађена за територију целе Србије.

- Све инспекцијске службе на територији средњег Баната имају мање инспектора него што је то потребно. Људи су одлазили у пензију, мењали посао, а нови нису примани. На територији округа ради 41 инспектор, а њихова просечна старост је 54 године. И то није случај само у нашем округу, него и на територији целе Србије. Акционим планом, који је Влада Србије усвојила у августу, планирано је да се инспекцијске службе оснаже и у људству, али и у опреми - истакла је Вучуревић.

У Средњобанатском округу ради девет инспекцијских служби, од којих је седам републичких, а две су покрајинске.

- Инспектори недостају у свим службама а, на пример, туристички и не постоји, па послове туристичке инспекције обавља инспекторка из Новог Сада, што није довољно - истакла је Вучуревић.

У Средњобанатском округу ради девет инспекцијских служби, од којих је седам републичких, а две су покрајинске

По њеним речима, из године у годину је све више предмета који прођу кроз овдашње службе.

- Годишње их буде око 8.000, а до данас их је обрађено 7.500. Како бисмо испунили задатке, изборили се са сивом економијом, обезбедили квалитетнији живот свим грађанима, инспекцијске службе ће у наредном периоду бити и бројније и опремљеније - навела је Вучуревић.

Као најбољи пример повећаног обима посла, Вучуревић је навела да је из године у годину све више градилишта. У овом тренутку на територији округа је пријављено 591 градилиште.

- У контролама је затечен 291 радник који није пријављен. Добра вест је да су 204 радника након посете инспектора засновала радни однос код послодавца - казала је Вучуревић.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести