Сталан посао за 55 просветара у зрењанинским школама

ЗРЕЊАНИН: Министарство просвете објавило је табеларни приказ радних места за које је надлежна комисија дала сагласност за расписивање конкурса за радно ангажовање на неодређено време.
д
Фото: Dnevnik.rs

У питању су радна места на којима су запослени у просвети ангажовани на одређено време још од 2014. и 2015. године, а који имају пуну норму. У првој фази, како је најавио министар Младен Шарчевић, посао на неодређено време добиће око 5.000 запослених у просвети Србије.

Што се тиче територије коју покрива Школска управа у Зрењанину, у првој фази на посао на неодређено време може да рачуна 350 запослених, а само на подручју града Зрењанина њих 55. На списку су не само наставници него и секретари школа, домари, сервирке и спремачице, показује документ који је објавило Министарство просвете.

Једна од школа која је у првој фази добила могућност да на неодређено време запосли наставнике је Музичка школа „Јосиф Маринковић“ из Зрењанина.

– У питању су углавном наставници који предају одређене инструменте – харфу, клавир, гитару… Реч је о младим људима, углавном нашим бившим ученицима. Могућност сталног запослења значи и школи, али и њима, јер ће као стално запослени моћи да остваре нека права која до сада нису могли. На пример, нису били кредитно способни. Но, и даље то није сигурност, јер се ми у школи сваке године пребројавамо. Сталан посао код нас је увек у вези са бројем ученика које упишемо – рекла је директорка Музичке школе „Јосиф Маринковић“ Данијела Дерикрава.

Како је објаснила Дерикрава, предстоје им одређене процедуре које је потребно испоштовати, а следи и расписивање конкурса.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести