Стипендију у Бачкој Паланци ће добити 60 ученика и 90 студената

БАЧКА ПАЛАНКА: Општине Бачка Паланка расписала је конкурс за доделу стипендија ученицима и студентима на територији  ове општине у школској 2021/2022. години.
11 - bpalanka
Фото: Dnevnik.rs

Конкурсом је предвиђено 60 ученичких и 90 студентских стипендија у износу од 4.000 динара месечно за ученике и 5.000 динара месечно за студенте.

Пријаве на конкурс за ученике средњих школа подносе се до 8. октобра, а за студенте од 8. октобра до 8. новембра.

Број стипендија одређује се према одлуци комисије за доделу стипендија ученицима и студентима и то по 15 стипендија за ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда средње школе, 30 стипендија за студенте прве године факултета, по 15 стипендија за студенте друге, треће и четврте године факултета и 15 стипендија за студенте пете и шесте године факултета.

Право пријаце на конкурс имају ученици средње школе или студенти на факултету чији је оснивач Република Србија и да има  најмању просечну оцену из претходних година школовања 4,50, односно најмању просечну оцену из претходних година студија 8,00. Следећи услов је да им је пребивалиште на територији Општине Бачка Паланка, да нису поновили разред, односно обновили годину на студијама и да нису корисници кредита, нити стипендије по другом основу.

Више информација о конкурсу, као и која је документација потребна за пријаву, могу се пронаћи на сајту Општине Бачка Паланка. Пријаве на конкурс подносе се Комисији за доделу стипендија ученицима и студентима, у згради Општине Бачка Паланка, улица Краља Петра I бр. 16, у соби број 5. 

Т. П.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести