Стиже још једна кинеска компанија у Зрењанин

ЗРЕЊАНИН: Градско веће Зрењанина је на јучерашњој седници, којом је председавао градоначелник Чедомир Јањић, донело пет одлука о отуђењу неизграђеног градског грађевинског земљишта у градској својини. Продајом овог земљишта инвеститорима у градски буyет ће бити приходовано око 23,3 милиона динара.
1
Фото: zrenjanin.rs

Земљиште је отуђено након спроведеног јавног оглашавања. Четири инвеститора су из Зрењанина, а један је из Кине, са компанијом регистрованом у Новом Саду. Они ће градити производне и индивидуалне објекте, а најзначајнији међу њима, у овом циклусу инвестирања, јесте производни погон у индустријској зони „Југоисток”, који ће градити компанија „Греен Милес Цхемицалс” д.о.о. Ова компанија се бави производњом фосфата и градиће објекат на парцели површине два хектара.

Образлажући ове одлуке, шеф Одсека за имовинско - правне послове Градске управе Зрењанин Виолета Кучанда Богасениева рекла је да су оне произашле из јавног огласа који је Град расписао током јуна и јула. Предмет отуђења је било земљиште у радним зонама „Југоисток 2-Б” и „Багљаш - Аеродром”, као и земљиште на неколико локација у граду намењено стамбеној изградњи.

- Предмет продаје било је 102.900 квадратних метара грађевинског земљишта у радним зонама, од којих је у зони „Багљаш - Аеродром” 32.900 квадрата, док је 70.000 квадрата понуђено у зони „Југоисток”, по почетној цени од 943,50 динара по квадратном метру. За стамбену изградњу понуђен је локалитет „Урош Предић” - објаснила је Кучанда Богасениева.

Коментаришући несмањено интересовање инвеститора за куповину градског грађевинског земљишта и изградњу објеката различите намене, било индустријских или стамбених, градоначелник Јањић истакао је да су то добре вести. Он је додао да се током последње две године на сваки расписани конкурс јавља више заинтересованих инвеститора.

- Једна кинеска компанија регистрована у Новом Саду доћи ће у нашу индустријску зону. Ова компанија нема везе са „Линглонгом”, али је заинтересована за пословање у Зрењанину, у зони „Југоисток”. С друге стране, индустријска зона „Багљаш” попуњава се скоро до максимума и тамо су продате две парцеле на овом конкурсу. Добра вест је, такође, и што се граде станови. Истицали смо већ да се у овом тренутку више од 400 станова гради у Зрењанину и да и даље постоји интересовање инвеститора - нагласио је Јањић.       

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5894
Најновије вести