СТУДЕНТКИЊЕ ПРИПРЕМАЈУ АКЦИЈУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ Тамара и Јована праве хумано село

ЗРЕЊАНИН: Тамара Лаковић и Јована Тошков из Зрењанина су веома емпатичне и до сада су учествовале у многим хуманитарним акцијама, а сада су одлучиле да један хуманитарни догађај и организују.
a
Фото: privatna arhiva

Обе имају по 19 година, Тамара је студенткиња прве године Филозофског факултета у Новом Саду и бивша је ученица Средње музичке школе „Јосиф Маринковић“, а Јована је студенткиња прве године Правног факултета у Новом Саду и некадашња је ученица Зрењанинске гимназије. Обе су полазнице музичке академије „Пејчић”.

У петак и суботу, 1. и 2. марта, на Тргу слободе у Зрењанину, а у недељу, 3. марта, у Културном центру  биће одржано „Хуманитарно село”. У питању је манифестација хуманитарног карактера, а сав приход који буде прикупљен намењен је оболелој деци која се налазе у систему Фондације „Буди хуман”, а којој је лечење најхитније.

- Замислиле смо да уз подршку наших професора и добрих људи, који су се одазвали на наш позив, организујемо свирке, мини концерте, радионице, дечји вашар, разне садржаје који би привукли, надамо се, велики број људи. На сваком догађају планирамо да поставимо кутију у коју би посетиоци могли да оставе прилог. Добиле смо велику подршку за нашу идеју и последње припреме су у току - рекла је за „Дневник” Тамара Лаковић.

Јована и она се надају да ће Зрењанинци препознати њихову идеју и да ће сви заједно помоћи онима којима је помоћ најпотребнија, а о томе ко ће добити помоћ, одлучиће заједно са професорима и о свему обавестити јавност.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести