Суботица бележи пораст броја заражених: Десеторо на болничком лечењу

СУБОТИЦА: Епидемиолошка ситуација поводом актуелне пандемије коронавируса, стабилна је на подручју Суботице, иако се у протеклих седам дана бележи пораст броја заражених, саопштено је из Градског штаба за ванредне ситуације.
subotica
Фото: Дневник/ В. Фифа/Суботица

Од понедељка је Завод за јавно здравље Суботица започео са РТ-ПСР тестирањем на Ковид-19, а према извештају који је упутио Градском штабу, тренутно је регистровано 23 лица оболелих од инфекције Ковид-19 са адресом пребивалишта на територији града Суботице. Од почетка епидемије, забележено је укупно 98 оболелих. Нових смртних случајева није било, тако да је релевантан податак о три смртна исхода узрокована коронавирусом.

У прва два дана тестирања у Заводу за јавно здравље обрађено је 19 узорака, при чему је пет било позитивно. Од пет новооткривених случајева обољења, четири особе су са територије града Суботица, а једна особа је из Бачке Тополе. Три пацијента су задржана на болничком лечењу.

Тренутно се на болничком лечењу на Одељењу за инфективне болести налази укупно 10 пацијената: три пацијента са потврђеним позитивним ПЦР тестом, а за седам пацијената се још чека резултат. Сви хоспитализовани пацијенти на инфективном одељењу су стабилног клиничког стања. Просечна старост пацијената који се лече у болничким условима износи 59 година. Најмлађи пацијент је 25, најстарији има 74 године.

Како се наводи у извештају, од нових послатих седам узорака пацијената на ПСР тестирање, четири су позитивна. Од тога се два пацијента са пнеумонијом налазе на болничком лечењу, два са лакшом клиничком сликом у кућној изолацији.

Кризни штаб Суботице апелује на грађане да се придржавају свих мера наложених од стране Кризног штаба Републике Србије. Надлежне институције у граду раде свој део посла, а на појединцима је да поштују мере, наводи се у саопштењу Кризног штаба.

В. Х.

Marija
24.07.2020 • 16:48
A koji je to njihov posao da bar gradjani znaju pa bi i znali da li stab bas radi sve sto treba, Zasto se ne ugledaju na mnoge gradove i manja mesta gde imaju na ulici dezinfekciona sredstav i gradjani mogu da to koriste i ponesu i kuci a u zgradama bi bilo dobro da se vrate dezobarijere, ali ih NEMA:Toliko o brizi i radu.
EUR/RSD 117.5803
Најновије вести