Суботица озакоњава 50 објеката од јавног значаја

СУБОТИЦА: Градоначелник Суботице Богдан Лабан је у Клубу посланика у Београду потписао уговор за спровођење пројеката који су изабрани у оквиру грант шеме Програма Exchange 5- подршка Европске уније локалним самоуправама у области управљања имовином.
d
Фото: Dnevnik.rs

Уговоре је потписало 18 представника општина и градова, а Суботици је одобрен и пројекат „Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина”, који овај град реализује у сарадњи са Општином Сента. Овај пројекат фокусира се на легализацију 50 објеката и етажирање још десет, који имају изузетан јавни значај и у јавној својини су Града Суботице.

У оквиру пројекта тим који је задужен за вођење ће снимити објекте, урадити елаборат геодетских радова, катастарско-топографске планове, пројекат геодетског обележавања и елаборат спровођења, али и евентуално брисање објекта, израде планова посебних делова и извештаја о затеченом стању објекта. Тим ће радити и на уношењу у евиденцију, пословне књиге Града, до попуњавања података о имовини у Централној бази података.

Општина Сента кроз овај пројекат као приоритет, наводи проблем евиденције, и израде прецизне базе података и попис имовине. Прегледаће се стање 659 објеката, који су неспорно у власништву локалне самоуправе, али неће сви бити ођедном прегледани.

Пројекат потписан између Владе Србије, Града Суботице и Општине Сента вредан је 240.095 евра, док је износ бесповратних средстава 75,5 одсто, односно 181.343 евра, које финансира држава. Од тога Суботици следује 163.600 евра, а Сенти 76.495 евра.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести