Суботица: Представљен план за Теслину пијацу

СУБОТИЦА: На трибини одржаној у Месној заједници Мали Радановац, план за Теслину пијацу представили  су директор ЈКП „Суботичке пијаце“ Дејан Љубисављевић, заменица градоначелника Тимеа Хорват, и градски менаџер Загорка Панић.
pijaca
Фото: pixabay.com

Након сагледавања стања на пијацама у граду, Љубисављевић је, како је рекао, наишао на стручно мишљење о Теслиној пијаци из 2003. године по коме је угрожена њена стабилност и сигурност.

Након сагледаног стања поднео сам извештај градоначелнику Богдану Лабану од кога сам добио налог за хитно решавање овог проблема. Одмах смо почели са озакоњењем, урадили смо катастарско топографски план као и геотехнички елаборат за потребе изградње нове, на локацији постојеће пијаце, рекао је Љубисављевић.

Обављени су и разговори са закупцима да би се сагледале реалне потребе.

Идеја је била да проширимо пијацу са новим садржајима, да отворимо два улаза у пијацу и седам  пословних простора по 15 квадратних метара који би били отворени и према тезгама и према пијаци. Тако би пијаца продужила своје радно време. Потребно је изградити и нових 77 савремених тезги у складу са новим законским прописима који регулишу ову област, навео је Дејан Љубисављевић.

У овој години ће град, како је истакла Загорка Панић да издвоји средства за пројектно техничку документацију.

Наредне године трудићемо се да обезбедимо средства за изградњу нове Теслине пијаце, јер са добром пројектно техничком документацијом можемо да аплицирамо на разне фондове где се могудобити средства са којим бисмо кренули у реализацију овог пројекта, рекла је Загорка Панић.

Заменик градоначелника Тимеа Хорват истакла је важност обнове Теслине пијаце и нагласила да  град води рачуна о равномерном развоју свих месних заједница.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести