Свако дрво злата вредно

КИКИНДА:  Град Кикинда се прикључио друштвено одговорној кампањи „Зелена Србија“, па је у Улици Пере Сегединца, испред једне од стамбених зграда, посађено  67 садница различитог дрвећа.
д
Фото: Град Кикинда

Акцију води компанија Колор Медиа Комуникејшнс, под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије и уз подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине АП Војводине.

Еколошку акцију подржали су још амбасада Португала, ЈП „Војводинашуме“ и ОТП банка Србије. Градоначелник Кикинде Никола Лукач рекао је да му је драго што је град на северу Баната део кампање „Зелена Србија” која има за циљ подизање свести грађана, локалних самоуправа и компанија колико је значајно пошумљање у Србији.

- Град Кикинда предано ради на очувању животне средине. То је константа у раду локалне самоуправе. Северни Банат је наслабије пошумљени део Србије и Европе, због тога имамо огромну одговорност и задатак да то исправимо, како бисмо млађим генерацијама оставили  здравију средину за живот. Свако посађено дрво за нас је вредно попут злата. Ова пракса остаће стални део агенде локалне самоуправе и од ње никада нећемо одустати - поручио је Никола Лукач. Од почетка године, Кикинда је пети од планираних десет градова који ће бити обухваћени кампањом „Зелена Србија”. Заменик шефа Мисије амбасаде Португала у Србији Жоао Мело Алвим, потврдио је да су међу првима подржали ову кампању, нагласивши да је потребно да сви као друштво препознамо потребу да се одговорније понашамо према животној средини и клими.

Циљ кампање „Зелена Србија” јесте подизање свести о означају озелењавања као и размена искустава са државама које имају дипломатска представништва у Србији. Помоћник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег, указао је да се оваквим акцијама подиже свест грађана о заштити животне средине. Акцију је подравио и Слађан Велинов, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести