СВЕЧАНИМ ДЕФИЛЕОМ ОТВОРЕНА НОВА МОТО-СЕЗОНА: "Безбедност пре свега"

СОМБОР: Својевремено су чланови овдашњег Ауто – мото клуба „Магнет“ на ауторелијима широм екс – Југославије били готово неприкосновени, а њима су, вештином у вожњи и такмичарским духом, уз бок стајали и мотоциклисти.
9
Фото: Dnevnik.rs

Такав модел организовања ауто – мото спорта је поодавно напуштен, али својеврсну лучу мотокилизма су у Сомбору преузели чланови мото клуба „Lowlenders“ („Равничари“), који су у сарадњи са Мото Унијом Војводине, а под покровитељством Града Сомбора и његове Туристичке организације, свечаним дефилеом и обиласком градског језгра током викенда отворили нову мото сезону.

Више стотина овдашњих, али и мотоциклиста из целе земље и Мађарске, Хрватске, Републике Српске и Босне и Херцеговине присуствовало је освештању мотоцикала, а након тога су се упутили на обилазак сомборског градског језгра.

Након грмљавине „из даљине“ бајкери су се зауставили и испред Скупштине града, Жупаније, у којој су погледали „Битку код Сенте“, површином највећу слику, уље на платну у овом делу Европе, што је била прилика да им се обрати и сомборски мајродом Антонио Ратковић, који је годинама уназад уједно и председник овдашњег градског Савета за безбедност саобраћаја.

– Велика ми је част што сте се одлучили да једна од лоакција коју ћете посетити током отварања мото сезоне буде и здање Жупаније. Драго ми је што смо у сарадњи са Полицијском управом и представницима клубова успели да испоштујемо све мере безбедности, како би наши суграђани уживали у вашем дефилеу - поручио је Ратковић, пожеливши им пре свега безбедност у вожњи, уз добар провод у граду.

Мото Унија Војводине је ове године први пут организовала отварање мото сезоне у Сомбору, са циљем промоције мотоциклизма, безбедног учествовања мотоциклиста у саобраћају, као и едукације млађих чланова који имају или само желе да имају и возе мотоцикле.

Текст и фото: М. Миљеновић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести