Терен са вештачком травом на градском стадиону у Сенти

СЕНТА: На Градском стадиону у Сенти свечано је предат на употребу нови терен са вештачком травом, који ће користити талентовани млади фудбалери из овог града.
д
Фото: Општина Сента

 

Терен је изграђен уз подршку Фудбалског савеза Мађарске и  ФК ТСЦ из Бачке Тополе, који утакмице Суперлиге игра у Сенти док с ене изгради нови стадион у Бачкој Тополи.

Председник ТСЦ-а Јанош Жембери рекао је да је изградња терена са вештачком травом за најмлађе фудбалере део улагања која се реализују на Градском стадиону у Сенти, који је недвано добио рефлекторе,захваљујући помоћи фудбалских савеза Мађарске и Србије, а најавио је и да ће се поред свега што је до сада урађено проширити гледалиште, да би стадион одговарао прописима у погледу броја места за седење, неопходних за утакмице Суперлиге Србије. У плану је и обнова и уређење атлетске стазе.

Терен изграђен уз подршку Фудбалског савеза Мађарске и ФК ТСЦ из Бачке Тополе, који ту игра суперлигашке утакмице, док се не изгради нови стадион у Бачкој Тополи

Свечаној предаји на употребу терена са вештачком травом присуствовао је саветник мађарског премијера Виктора Орбана за спорт Михаљ Такач. Председник сенћанске општине Рудолф Цегледи је поздравио младе играче Сенте и ТСЦ-а из Бачке Тополе, који су овом приликом одиграли утакмицу. Цегледи је нагласио да многи Сенту сматрају спортским центром региона Потисја, те да је због тога важно да град има одговарајуће спортске објекте.

- Осим Сенћана у нашем граду је и велики број средњошколаца из других средина који ту уче. За нас је важно да они могу да се баве спортом у одговарајућим условима, а терен са вештачком травом је један од објеката који им то омогућава - рекао је Цегледи.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести