Туристички инфо-центар отворен у Чуругу

ЧУРУГ: Туристички информативни центар у Чуругу отворила је Туристичка организација општине Жабаљ, са циљем да све информације посетиоцима буду доступне на једном месту и како би још више унапредила туристичку понуду ове војвођанске, претежно пољопривредне општине.
д
Фото: Б. Рашић

Инфо центар је отворен поред Музеја жртава рације, меморијалног центра, где је пре свечаног отварања приказан филм о злогласној рацији.

Директорица ТО општине Жабаљ Марија Чупић истакла је да последњих година бележе све већи број посетилаца и туриста, нарочито током летње сезоне.

- Морам да нагласим да Чуруг заиста предњачи као туристичка дестинација, те се овај центар наметнуо као потреба. Планирамо да постанемо и регионални информативни центар, који ће усмеравати туристе и ка другим општинама и градовима. Једна од главних функција инфо центра је да за све време док је он отворен, буду отворена и врата Музеја жртава рације за све заинтересоване - објаснила је Чупићева.

Председник општине Жабаљ Урош Радановић казао је да Туристичка организација општине Жабаљ на прави начин уме да заинтересује све посетиоце.

- Ова дивна идеја започета је пре неколико година, а ми не бисмо могли да је реализујемо без помоћи Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, јавних установа општине Жабаљ и многих сарадника. У протеклом периоду наша општина постала је изузетно интересантна туристима, а поред богате гастрономске понуде, сва насеља обилују културом и историјом вредном пажње- рекао је Радановић.

Свечаном отварању присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам Милан Јарић, који је подржао идеју о отварању овог центра.

Фото: Б. Рашић

- Најновији показатељи посете у Војводини за прва четири месеца ове године у односу на 2019. годину као рекордну, показују да имамо 20 одсто више посета и око 40 одсто више ноћења. Значи да смо успели да се туристи ове године дуже задржавају на локацијама и туристичким дестинацијама. Сви нивои власти су заслужни за то, а пре свега туристички радници који у својим местима на све начине улажу велики труд да привуку туристе - нагласио је помоћник ресорног секретара.

Поред веома успешне туристичке руте Пут меда и сира, којом се општина Жабаљ поноси, Туристичка организација општине Жабаљ најавила је многе активности које ће бити реализоване у наредном периоду. 

М. Рашић

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести