Туристички информациони центар у Чуругу на услузи посетиоцима

ЧУРУГ: Туристички информативни центар у Чуругу отворен је на самом почетку јула, са циљем да све информације о знаменитостима буду доступне на једном месту, као и водичи за туристичке туре кроз целу општину. Центар је отворила Туристичка организација општине Жабаљ, како би још више унапредила своју понуду за посетиоце.
1
Фото: М. Рашић

Такође, још један од циљева јесте то да Музеј жртава рације, меморијални центар поред којег се налази инфо-центар, буде сваког дана доступан за посетиоце, што пре тога није био случај, него се музеј отварао по договору, односно по позиву представника Друштва „Рација 1942“.

Како је приликом отварања музеја истакла директорица ТО општине Жабаљ Марија Чупић, ова претежно пољопривредна општина у последњих неколико година бележи све већи број посетилаца, нарочито током летње сезоне. С обзиром на то да Чуруг предњачи као туристичка дестинација, односно ту се налази највише знаменитости и произвођача, одлучено је да инфо-центар буде смештен баш у Чуругу. Запослена у ТО општине Жабаљ Мирјана Попов дочекала нас је, као што иначе дочекује посетиоце, који долазе из целе Србије, као и из региона, а долазили су и из Мађарске и Немачке.

- Долазе нам и некадашњи Чуружани, односно они који су пореклом из Чуруга или су некада живели овде, па дођу са пријатељима, да их упознају са овим лепотама. Моје колегинице и ја смо ту да дочекамо сваког ко је заинтересован и да их упознамо са знаменитостима попут Храма Вазнесења Господњег, који је један од највећих и најлепших православних храмова у Србији, ту је и Рођина ветрењача, неизоставан парк природе Стара Тиса, са уређеном плажом, а увек расположени за туристе су и наши произвођачи меда, сира, вина, ракије, бомбона - објаснила је Мирјана Попов.

Жабаљска туристичка организација има за циљ да информативни центар који су отворили у Чуругу постане и регионални, па да имају улогу да усмеравају туристе и ка другим општинама и градовима. За време свог рада показали су да умеју да заинтересују посетиоце, организујући различите туристичке руте и манифестације.

Идеја о инфо-центру започета је пре неколико година, а реализована је уз помоћ локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, као и уз помоћ јавних установа из општине. Општина Жабаљ привлачна је туристима, јер осим богате гатрономске понуде, сва четири насеља обилују културом и историјом вредном пажње. М. Рашић

НАда Тодоров
16.08.2022 • 14:55
Све честитке са жељом да ваш рад буде успешан. Хвала вам што на овај начин повезујете прошлост и садашњег најлепшег села и што чувате прошлост од заборава-
EUR/RSD 117.1996
Најновије вести