У Бачкој Паланци одржана вежба одбране од поплава

БАЧКА ПАЛАНКА: У Бачкој Паланци је приказана вежба одбране од поплаве коју су заједнички организовали ЈВП „Воде Војводине, ВД „Дунав“ А. Д. Бачка Паланка и представници локалне самоуправе.
v
Фото: vodevojvodine.rs

Догађају су присуствовали директор ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић, председник  Oпштине Бачка Паланка, Бранислав Шушњица и директор ВД „Дунав“ А. Д. Бачка Паланка, Горан Радишић. Циљ вежбе је адекватна припрема за спровођење одбране од поплава, као и обука кадрова који до сада нису имали прилику да учествују у спровођењу одбране.

Директор ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, је рекао да је једна од најважнијих делатности предузећа, управо одбрана од унутрашњих и спољних вода, те да ће се данас први пут у једној званичној вежби користити мобилне бране као вид најсавременије опреме коју користе све модерне државе.

Мобилне бране у дужини од 3,7 километара и још вредне опреме за одбрану од поплава, добили смо захваљујући покрајинским секретаријатима за пољопривреду и регионални развој. Њихова предност у односу на заштиту џаковима огледа се пре свега у уштеди времена и броју људи. Тих 3,7 километара, двадесеторо људи може поставити за четири дана, а за исту дужину уколико се користе џакови потребно је 18 дана, по 20 сати рада“, прецизирао је Кружевић. Осврнуо се и на одбране од поплава у протеклом периоду које смо успешно спроводили, али је и напоменуо да са воденом стихијом увек треба бити опрезан, поручио је.

Фото: vodevojvodine.rs

Вежба је симболично демонстрирана код „Споменика жртвама одбране од поплава“ који је подигнут након 1965. године, а били су присутни и представници сектора за ванредне ситуације из Бачке Паланке и околних општина, средњошколци, као и неколико десетина грађана како би се и сами упознали са оваквим догађајима, а у случају потребе и учествовали у њима.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести