У Бечејском позоришту монтирана нова биоскопска опрема

БЕЧЕЈ: После дужег времена, врата Градског позоришта Бечеј отворена су и за представнике медија, с добрим разлогом.
В. Јанков/Премијерно ће дигитална опрема бити употребљена 28. јуна
Фото: В. Јанков/Премијерно ће дигитална опрема бити употребљена 28. јуна

Паузу у комуникацији диктирала је пандемија, а повод за сусрет је вест да је набављена и монтирана нова дигитална биоскопска опрема, па ће посетиоци убудуће моћи да уживају у савременим филмским пројекцијама.

- Доласком на власт 2016. године у нашем програму су била и значајна улагања у културу. Ово је само један у низу реализованих пројеката. Градско позориште је на конкурсу Филмског центра Србије за дигитализацију биоскопа добило 4,5 милиона динара, а ми смо суфинансирали са 2,2 милиона динара – рекао је председник општине Бечеј Драган Тошић. - Градско позориште више неће морати да изнајмљује опрему, већ ће сопственим средствима публици приуштити нови пуни доживљај.

Градско позориште је пре нешто више од годину дана уложило пет милиона динара у реновирање расвете, завесе с механизмом на сцени, санирање санитарног чвора, дубинско чишћење седишта и кречење зидова.

- Сада смо набавили дцп птојектор врхунских перформанси, велико платно и 300 наочара за 3Д пројекције филмова. Све је монтирано и ускоро ће суграђани моћи да у нашој сали прате најновије филмске пројекције. Прва ће бити 28. јуна, када ће на репертоару бити филм Срдана Голубовића „Отац“, а од почетка јула, у складу са епидемиолошким упутствима, у оквиру нашег месечног програма моћи ће да прате најновија филмска остварења из продулције европске и светске кинематографије. Веома је битно што је ово сада наша опрема и остаће нам више средстава за професионалну делатност установе – рекао је директор Градског позоришта Бечеј др Здравко Петровић.

Током лета Бечејци ће моћи да уживају и у пројекцијама које ће се приказивати у летњој башти. Иза позоришне сцене, захваљујући партнерству са Канцеларијом за младе општине Бечеј, адаптирана је и просторија намењена за одржавање едукативних радионица.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести