У Белој Цркви шест породица добило помоћ у грађевинском материјалу

Уговоре о додели грађевинског материјала намењених побољшању услова становања недавно је потписало шест породица из Беле Цркве, са статусом избеглих лица из Хрватске и Босне и Херцеговине.
11 Bela Crkva - raseljene porodice
Фото: eVrsac

Цео пројекат је вредан три милиона динара, од чега је Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије издвојио 2,85 милиона динара, док је Општина Бела Црква учествовала са 150.000 динара. Према речима заменика председника општине Дарка Станојева, сви кандидати који су аплицирали добили су помоћ у грађевинском материјалу, којим ће реновирати своје домове.

- Општина и Комесаријат последњих година реализовали су више пројеката подршке у виду куповине кућа са окућницом, расподеле огрева за зиму, санације кућа и набавку грађевинског материјала, а уговорима које смо сада потписали успевамо да одржимо континуитет у добијању средстава и на тај начин помогнемо што више породица на територији Општине Бела Црква - истакао је Станојев.

Пре поделе уговора, спроведен је комплетни поступак оглашавања, обиласка терена и избора кандидата за доделе грађевинског материјала, направљена је коначна листа за избор корисника и одређена висина помоћи.      

Л. Р.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести