У Иванову се асфалтира девет улица

ИВАНОВО: Уговор о јавно-приватном партнерству још једном се показао као добро решење на територији Града Панчева, а овог пута оно се тиче насељеног места Иванова у ком се тренутно асфлатира девет улица.
с
Фото: РТВ Панчево

Овај пројекат покренут је на иницијативу мештана који су сада поносни на Град који им је испунио инфраструктурно уређење за којим су имали потребу. Укупна дужина путева који ће бити асфалтирани су 2,2 километра.

- Рехабилитација путева и изградња нових је од великог значаја и нешто за чим постоји велика потреба свих наших суграђана - рекао је градоначелник Панчева Александар Стевановић, додајући да су од августа 2020. године па све до средине овог маја, управо кроз пројекат јавно-приватног партнерства рехабилитовали и урадили око 50 улица, односно око 30 километара путева на територији Града Панчева. - Ми ћемо наставити да радимо по овом пројекту и даље док сви наши суграђани не добију пут достојан 21. века, односно приступ својим кућама онакав какав заслужују да имају.

Уређење путева и обезбеђивање бољих услова повећало је и интересовање за куповину кућа у Иванову, истакао је председник Савета МЗ Иваново Јошка Дудуј.

- Сведоци смо тога да смо сада у 95 одсто случајева завршили што се тиче путне инфраструктуре - појашњава Дудуј. - Остала је још Насипска улица, која ће бити урађена након увођења канализационе мреже. Услови су сад феноменални и увек се тражи кућа више у Иванову, значи, потражња је велика.

Пројектом је обухваћено и поплочавање стаза испред основне школе, фискултурне сале и цркве у Иванову.

- Ових дана је у Иванову баш живо што се тога тиче и ми смо сви презадовољни овим инфраструктурним улагањем које много значи свим становницима и онима који долазе у Иваново - рекла је директорка ОШ „Моша Пијаде” Сања Симић Мијатовић. - Као директорка школе такође могу да кажем да сам задовољна, с обзиром на то да ће се део тог инфраструктурног улагања радити и око школских објеката.

Л. Р.

EUR/RSD 117.1734
Најновије вести