У кањишкој бањи туризам добија нови развојни замах

КАЊИЖА: Специјална болница за рехабилитацију „Бања Кањижа“ окосница је туристичке понуде у кањишкој општини, а у расположиве потенцијале уверио се посетом овој установи потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић са сарадницима.
ф
Фото: Dnevnik.rs

Љајић је са замеником председника кањишке општине Небојшом Ракићем и директорком болнице Снежаном Аyић, разговарао о улагањима која се управо започињу и планирају за наредни период у реномираној бањској установи.

Директорка установе Снежана Аyић је истакла да је ово година када отпочињу инвестициона улагања, самим тим и даљи развој бањског туризма, али укупне и туристичке понуде кањишке општине.

Локална самоуправа и „Бања Кањижа” добро сарађују у циљу реализације развојних пројеката, а томе подршку дају покрајинске и државне институције. Захваљујући средствима Министарства трговине, туризма и телекомуникација у прошлој години извршена је реконструкција Народног парка у комплексу бање, Покрајинска влада је посредством Управе за капитална улагања АП Војводине и учешћем локалне самоуправе кањишке општине инвестирала у обнову трга између блока А и Б у центру Кањиже, а центар града и комплекс бање повезани су најкраћом путањом.

Министар Љајић се упознао са пројектима који су предвиђени за улагања, од којих убрзо започиње реконструкције смештајних капацитета, а предочена је потреба да се изгради отворени базен и реконструише велики затворени базен. Љајић је истакао да су веома битна улагања која доприносе побољшању квалитета услуга, проширењу и унапређењу туристичке понуде.

Заменик председника кањишке општине Небојша Ракић је рекао да су посебно почаствовани посетом министра Љајића, који се обиласком уверио у шта је преко потребно да се улаже у овој установи, посебно због чињенице да су новији објекти изграђени пре нешто више од четири деценије.

Фото: Dnevnik.rs

- Успешно смо аплицирали са нашим пројектима, између осталог и за реконструкцију смештајних капацитета у вредности 13 милиона динара, која ће се убрзо реализовати. У наредном периоду најбитнији је пројекат отвореног базена, вредан 120 до 130 милиона динара - предочио је Небојша Ракић.

Ракић је додао да је потребно у потпуности реконструисати смештајне капацитете, као и велики покривени базен, за шта је обећана подршка републичких и покрајинских органа. За унапређење туристичке понуде у Кањижи се ради на обогаћењу садржаја у приобалном подручју  Тисе.

- Подршка за унапређење туризма који је у кањишкој општини једна од приоритетних делатности нам је потребна. Бањски туризам је бренд општине Кањижа и с обзиром да имамо много наших грађана који се баве приватним смештајем, увезивањем приватног смештаја са понудом бање  и привредницима који се баве угоститељством допринело би да туризам у нашо средини добијер већи замах - сматра Ракић.

Текст и фото: М. Митровић

Министру је предочена потреба да се изгради отворени базен и реконструише велики затворени базен

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести