У Кикинди потписани нови трогодишњи колективни уговори

КИКИНДА: Нове трогодишње колективне уговоре потписали су градоначелник Кикинде Павле Марков, представници синдиката Градске управе и директори јавних предузећа, установа културе и физичке културе.
Kolektivni ugovori
Фото: Град Кикинда

У њима је прецизирано да запослени у јавном сектору имају право на топли оброк и регрес, што раније није био случај. Марков је констатовао да су задржана сва стечена права која су имали запослени у јавном сектору, а да је нешто и додато, у циљу побољшања материјалног положаја.

„На овај начин се наставља квалитетно вођење социјалног дијалога, а све стране су заштићене. Нисмо желели да икоме подилазимо и тако купујемо нечију наклоност. Сматрам да смо овим колективним уговорима направили квалитетан искорак. Јачање економским прилика у нашем граду одразиће се и на материјалну ситуацију запослених у јавном сектору. Квалитетна новина односи се и на финансијску помоћ за запослене у јавном сектору за вантелесну оплодњу, у висини просечне зараде у Републици Србији“, поручио је Марков.

Председник Већа Савеза самосталних синдиката за Град Кикинду Илија Дрљић назначио је да су преговори с послодавцем вођени у фер и коректној атмосери.

„Градоначелник и његов тим су показали изузетно разумевање. Поносни смо на солидарну помоћ за запослене који су у тешком материјалном положају, али и на одредбу која се тиче социјалне политике. Потписани колективни уговори су камен темељац за будуће и још квалитетније“, рекао је Дрљић.

М. Мр.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести