У Ковачицу стигли пакетићи из Словачке

КОВАЧИЦА: Већ десету годину Словачка евангилистичка црква из места Подлужани у сарадњи са Центром за социјални рад општине Ковачица организује хуманитарну акцију и доставља празничне пакетиће за децу ове општине.
д
Фото: Приватна архива

Главни организатор акције је свештеник Јозеф Хавила из Подлужана, а овај пут допремљено је 500 пакетића, намењених првенствено деци из материјално угрожених и хранитељских породица, као и деци са сметњама у развоју.

У пакетићима су играчке, школски прибор, одевни предмети, обућа и средства за личну хигијену. Карактеристично за ову донацију из Словачке је да су сви пакетићи намењени поименично одређеном детету, у складу са узрастом, интересовањем и хобијем.

- Пакетићи значе много више, љубав, пажњу и да неко мисли на њих и шаље им лепе честитке и поздраве, да им неко жели све најбоље у животу -. - истиче Душанка Петрак, директорка Центра за социјални рад Ковачице.

Ни пандемија није омела хумане људе из Подлужана да припреме пакетиће, а да се они превезу допринос је дало транспортно предузеће из Зрењанина.

М. Мр

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести