У Ковину кампања за вакцинацију у ромској заједници

КОВИН: Помоћници председнице општине Ковин Душан Максимовић и Милан Милованов, заједно са координаторком за Роме Весном Новаков, посетили су недавно припаднике ромске заједнице у насељима Баваниште, Дубовац и Гај.
Општина Ковин
Фото: Општина Ковин

У својству општинског тима за помоћ при пријављивању за вакцинацију, они су настојали да приближе и појасне процес имунизације ромском становништву. Акцију је пратио и Стеван Јовановић, члан Националног савета ромске националне мањине.

Кампања се одвија у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, одштампани су и дељени леци – брошуре и на ромском језику, како би се на терену што више људи упознало са значајем вакцинације у борби против Ковида 19.

Врло брзо показали су се резултати ове акције, одзив ромског становништва у ова три насељена места био је добар, па ће општински тим акцију наставити и у осталим местима ковинске општине. Иначе, сама пријава, односно, исказивање интересовања за вакцинацију може се обавити у свим месним канцеларијама на територији општине Ковин.

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести