У Куцури обновљен Дом културе

КУЦУРА: Завршена је реконструкција Дома културе у Куцури. У објекат који се простире на 710 квадратних метара уложено је око 11 милиона динара. Како је потврдио председник општине Врбас Предраг Ројевић, постављен је нови кров, урађени су фасада и комплетна столарија, изведени су гипсарски радови на зидовима и плафонима, а сређени су и подови и тоалети.
к
Фото: Општина Врбас

– Уз подршку Покрајинске владе и Владе Републике Србије, Општина Врбас издваја значајна средства за изградњу нових, али и реконструкцију постојећих домова културе, а посебно смо поносни на то што смо у потпуности успели да средимо Дом културе у Куцури, који представља епицентар културног живота. То је сада мултифункционалан простор у ком ће културно – уметничка друштва „Завичајно врело” и „Жетва” из Куцуре, уз тамошње житеље моћи да организују све врсте културних догађаја, од концерата и представа до књижевних вечери - рекао је Ројевић.

Како каже, при крају су радови на изградњи новог Дома културе у Равном Селу, а ускоро ће започети радови на завршетку позоришта у Врбасу.

– Такође смо уз помоћ Покрајинске владе инвестирали 6,9 милиона динара у постављање новог крова на Основној школи „Братство - јединство”. Од изузетног значаја је и реконструкција тоалета у тој школи, јер су сада они прилагођени особама са инвалидитетом и сметњама у развоју. Радове вредне више од три милиона динара извели смо уз подршку Владе Србије – истакао је том приликом Ројевић.

Дом културе у Куцури саграђен је 1938 – 1939. године.

И. Ба.

 

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести