У Новом Бечеју скидају сунцојкрет и кукуруз узурпаторима државне земље

НОВИ БЕЧЕЈ: На територији општине Нови Бечеј од прошле недеље у току је скидање усева са узурпираног државног пољопривредног земљишта, а по речима помоћника председника општине задуженог за пољопривреду и ванредне ситуације Милана Стојшина, у питању је неколико десетина хектара незаконито засејане површине. У питању су усеви сунцокрета и кукуруза, потврдио је Стојшин, и подсетио да је ово четврта узастопна година борбе са узурпаторима:
Suncokret Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

- Скидамо сунцокрет и кукуруз. Мало је већа влага, али ми морамо да урадимо наш посао. Цене кукуруза су око 20 динара, сунцокрет је авансно 35 динара. Као и сваке године, од тога, 40 одсто од прихода иде новобечејској општини Нови Бечеј, 30 одсто покрајини и 30 одсто држави- рекао је Стојшин и замолио пољопривреднике да то убудуће не раде.

Он додаје да је на терен изашао и геометар који је тачно одредио координате, поставио кочиће и сви знају тачно докле су њиве.

- Тиме стављају у непријатну ситуацију и саме себе и нас, а ми смо дужни да оберемо принос, јер је земљиште незаконито заузето. То земљиште припада Републици Србији, док је локална самоуправа само корисник и ми морамо да спроведемо скидање незаконитих усева - каже Стојшин.

Према његовим речима, скидању усева претходило неколико вансудских поравнања на која су се пољопривредници сами јављали, али ће они платити троструко већу цену од просечно излицитиране цене по хектару.

        М. Сћ

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести