У општини Бачка Паланка контролишу квадрате због пореза на имовину

БАЧКА ПАЛАНКА: На подручју општине Бачка Паланка 12 пописивача шест месеци ће евидетирати објекте који су предмет опорезивања порезом на имовину, а за које нису поднете пореске пријаве у складу са Законом.
Bačka Palanka Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

„Циљ овог пројекта је евидентирање објеката који су предмет опорезивања а за које нису поднете пореске пријаве“, рекао је, између осталог, Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка.

„Сви пописивачи који су ангажовани налазе се на листи Националне службе за запошљавање.“

Пројекат се организује кроз сарадњу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Министарства финансија и Сталне конференције градова и општина, а Општина Бачка Паланка је једна од 45 општина у Србији које су њиме обухваћене. Пописивачи ће обилазити куће и станове и проверавати да ли се стање на терену слаже са бројем квадрата у поднетој пореској пријави.

„Процена је да 15-20 одсто физичких лица у општини на плаћа порез на имовину, или су у пријавама наведене нереалне површине. Планирамо око 3.500 нових пореских обвезника по основу пореза на имовину, а тако остварен већи приход биће усмерен на улагању у боље путеве, опремљеније школе, вртиће, спортска игралишта...“, истакао је Шушница.

М. Сџ.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести