У Панчеву се траже породични сарадници

ПАНЧЕВО: Комисија за избор сарадника за подршку и помоћ породицама осетљивих група у оквиру пројекта „Одскочна даска” расписала је Јавни позив за избор сарадника за подршку и помоћ породицама из осетљивих група, који је отворен до 2. новембра.
pancevo
Фото: Дневник/ В. Фифа

За ову намену обезбеђена су средства у износу од непуних 17.000 евра, а обезбеђена су преко Програма УНОПС ЕУ СХАИ и буyета Града Панчева.

Образац пријаве и пратеће прописане изјаве доступне су на огласним таблама и званичним интернет страницама Центра за социјални рад „Солидарност“ Панчево и Града Панчева. Сву ту документацију треба предати у затвореној коверти на писарници Центра за социјални рад „Солидарност“ Панчево или послати на адресу Центар за социјални рад „Солидарност“ Панчево, Филипа Вишњића 16, 26 000 Панчево са напоменом „НЕ ОТВАРАТИ –  за Јавни позив за избор кандидата за породичне сараднике у оквиру пројекта ОДСКОЧНА ДАСКА”.

Наиме, овај пројекат треба да обезбеди подршку стамбеном збрињавању и активној социјалној инклузији кроз услугу сарадника за помоћ и подршку породицама из осетљивих категорија становништва које су циљна група Пројекта и корисници пакета подршке (стамбених и социо-економских), и то девет жена жртава породичног насиља и њихових породица, три особе са инвалидитетом и њихових породица и једна изузетно сиромашна вишечлана породица са територије Града Панчева.

Циљ услуге породичног сарадника јесте унапређење капацитета 13 одабраних породица ради ефикасније активне социјалне инклузије. Породични сарадници су од значаја за кориснике пакета подршке јер им пружају помоћ и подршку при остваривању права, испуњавању основних потреба и повезивању са заједницом. Ову услугу реализоваће две стручне особе које ће претходно проћи обуку за породичног сарадника, и то у трајању од осам месеци.

За више информација, о томе ко и како има право да се пријави да буде породични сарадник, потребно је позвати Центар за социјални рад путем телефона 062/806-15-96.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести