У Сенти засађено 800 садница храста лужњака

СЕНТА: Волонтери компаније Јапан тобако интернешнел Србија и чланови удружења „Спасилачки тим Тиса” засадили су 800 садница храста лужњака на површини од једног хектара, што је половина од укупно 1.650 садница у оквиру пројекта „Река Тиса - плућа и вода региона”. На јесен ће бити засађена и друга половина садница.
1
Фото: Dnevnik.rs

Пројекат пошумљавања покренули су сенћанско Удружење грађана „Спасилачки тим Тиса” и Компанија ЈТИ Србија, а пошумљавање је помогло и Јавно комунално стамбено предузеће „Сента”. Укупан буџет износи 2,6 милиона динара, а обухвата и будуће акције патролирања реком и подводна снимања сонаром, од границе са Мађарском до бране у Бечеју.

Председник Удружења „Спасилачки тим Тиса“ Нандор Барањи, изјавио је да овај пројекат је од велике важности за Сенту и реку јер доприноси уређењу животног окружења и подстиче на волонтеризам.

Директор фабрике ЈТИ у Сенти Александар Живков наглашава да су са задовољством подржали овај пројекат јер је то добра прилика да допринесу стварању бољих еколошких услова и унапређењу заштите животне средине потиског региона.

Текст и фото: М. Митровић

 

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести