У Српској Црњи пропало покрајинско улагање из 2009. године

​​​​​​​СРПСКА ЦРЊА: Стечајни управник фирме „Српско – руска трговинска кућа” Драган Божић огласио је продају непокретне и покретне имовине овог предузећа са седиштем у Српској Црњи. Јавно надметање одржаће се 1. новембра, у седишту предузећа.
katanac stecaj
Фото: Dnevnik (Aleksandra Erski)

На продају је понуђено земљиште у грађевинском подручју, пословне зграде, помоћни објекти, трафостаница, котларница, портирница, као и опрема која се налази у објектима, од којих најважнију имовину чине топловодна котларница, енергетски трансформатор, расхладне коморе за смрзнуто поврће и месо, расхладна просторија за прераду меса…

Почетна цена целокупне имовине износи 23.154.317 динара. Заинтересовани треба да до 22. октобра откупе документацију, која кошта 200.000 динара, а до 25. октобра да уплате депозит у износу од 9.261.727 динара. Отварање понуда, ако их буде било, почеће 1. новембра, у 9 часова, у просторијама предузећа у Српској Црњи.

„Српско - руска трговинска кућа” је у стечају од 30. децембра прошле године. Захтев за покретање стечајног поступка поднело је београдско предузеће „Спајић и компани“. Фирма из Српске Црње је остала дужна београдском предузећу 980.185 динара, што је био довољан разлог да се покрене стечај.

Почетна цена целокупне имовине износи 23.154.317 динара

Фирма је у блокади од 10. априла 2018. године, презадужена је и трајно неспособна за плаћање. То је заступник ове фирме и признао на рочишту.

Фабрика је свечано отворена у априлу 2009. године. Медији су тада пренели да је у питању заједничко улагање руског и војвођанског капитала, што је омогућило отварање погона за производњу готових јела.

У нови погон тада је уложено 175 милиона динара. Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој је обезбедио 32 милиона динара, у оквиру програма подршке примени нових технологија и материјала, а посао је добило око 70 радника.

Предузеће је планирало да највећи део производње, од укупно 1.500 тона месних прерађевина и конзервисаних готових јела, извози на тржиште Руске Федерације. Девет година касније предузеће се нашло у блокади, а пред крај прошле године и у стечају.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести