У сусрет осмом Купу Бечеја за особе са инвалидитетом

​​​​​​​БЕЧЕЈ: Друштво за афирмацију инвалида „Феникс – Плус“ из Бечеја у суботу, 25. септембра, по осми пут организује спортско-рекреативно такмичење републичког карактера „Куп Бечеја 2021.“
В. Јанков /Са последњег такмичења у дисциплини бацања висеће кугле   
Фото: В. Јанков /Са последњег такмичења у дисциплини бацања висеће кугле   

Реч је о такмичењу особа с инвалидитетом у бацању висеће кугле, пикада и плочица, а на полигону спретности и вожњи електромоторних и механичких инвалидских колица.

      -Ове године у такмичењу учествује 14 екипа из 11 градова. Поред наших такмичара, учествоваће четири екипе из Београда, затим из Зајечара, Зрењанина, Кикинде, Крагујевца, Куле, Ниша, Новог Сада, Пожаревца и Суботице. Први пут ћемо се окупити и такмичити испред хотела „Златна обала“. Госте очекујемо око 10 сати, у 11 почињемо с такмичењем, а у 13,30 сати биће проглашење победника и уручење пехара у екипној и медаља у појединачној конкуренцији, после чега следи заједнички ручак и дружење- рекао је председник бечејских „фениксоваца“ Стеван Маркова.

Такмичење „Куп Бечеја“ стартовало је 2009. године у заједничкој организацији поменутог бечејског Друштва и Савеза импутираца Србије. На последњем такмичењу Кикинђани су по четврти пут узастопно освојили победнички пехар.

 В. Јанков

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести