У Темерину договорено улагање у пречистач отпадних вода

ТЕМЕРИН: Житељи општине Темерин за две до три године године имаће пречистач отпадних вода, чиме ће се комплетирати систем фекалне канализације.
temerin
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Министарство заштите животне средине суфинансираће овај пројекат са 300 милиона динара, потврдио је за „Дневник” председник општине Темерин Ђуро Жига. Уз Темерин, велику новчану помоћ добиће ради изградње фекалне канализације и општине Бачка Топола, Србобран и Мали Иђош.

- Договор о овом капиталном објекту за нашу општину постигнут је с представницима покрајинске и републичке власти захваљујући томе што је локална самоуправа у протеклом периоду урадила пројектно - техничку документацију и исходовала грађевинску дозволу за пречистач отпадних вода –предочио је Ђуро Жига.-  Пречистач фекалне канализације према предрачуну вреди 420 милиона динара, па ће локална самоуправа издвојити 120 милиона динара.

По речима председника општине радови на даљој изградњи мреже фекалне канализације требало би да крену већ на почетку 2019. када би на канализациону мрежу био прикључен део домаћинстава, јер је део канализације започет пре две деценије и изграђено је 30 одсто инфраструктуре.

- Од 2008. године постоји привремено постројење за 3.000 становника што не одговара потребама општине, па је локална самоуправа пре три године кренула да ради пројектно - техничку документацију за 18.000 становника, што ће, верује се, бити довољно у наредних десет –петнаест година – појаснио је Жига.

Он је указао да је ове године из општинског буyета издвојено близу 70 милиона динара ради наставка изградње канализационе мреже, и да ће и у наредном периоду бити улагано да се изградња ове инфраструктуре заврши у целости.

З. Делић

 

Пројекат „Темеринска хроника” реализовала је „Панонија медиа” у сарадњи с „Дневником”. Ставови у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфнансира пројекат.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести