У Врбасу прославили 50 година матуре

ВРБАС: Пре неколико дана у Гимназији „Жарко Зрењанин“ у Врбасу прослављен је значајан јубилеј - 50 година од матурирања генерације гимназијалаца 1967 – 1971. године.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Организатори окупљања сва четири разреда, на челу са проф. др Владимиром Копривицом, учинили су да овај јубилеј остане у трајној успомени свима који су се тога дана окупили у Свечаној сали Гимназије у Врбасу. Директорка Гимназије, проф. Татјана Кажић са својим сарадницима се потрудила да времешним гимназијалцима приреде уметнички програм, како и доликује просветној установи, која ове године бележи 212 година свога постојања и успешног рада.

Боравак у просторијама гимназије изазвао је многе емоције и сећања која су навирала код свих присутних. Томе је допринео и сам Владимир Копривица који је, овом приликом, промовисао своју књигу дневничких записа

из времена гимназијских дана – “Дневник гимназијалца” која је подељена некадашњим ђацима.

У знак захвалности и за сећање на ову, могло би се рећи, веома успешну генерацију врбаских гимназијалаца, као и на обележавање јубилеја, уметнички фотограф Рајко Р. Каришић, у име целе генерације је, директорки Татјани Кажић, поклонио своју уметничку фотографију.

Дружење је настављено са свечаним ручком, уз музику из времена гимназијских дана, када су започете приче у гимназији настављење уз немерљиве емоције, радост ретких сусрета и обећање, на крају дана, да се сваке наредне године овакви сусрети понове...  

М. Сћ

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести