У ЗРЕЊАНИНСКОМ ПОРОДИЛИШТУ Амела, Алекса и још петнаест вршњака

ЗРЕЊАНИН: Двојчица Амела, из насеља Лок у близини Титела прва је беба рођена у Новој години у зрењанинском породилишту, а мајка Тања Новаков донела ју је на свет у 4.50 часова.
1
Фото: Град Зрењанин

Беба је оцењена највишом оценом, тешка је 2,760 кг и дуга 49 цм. У породилишту Опште болнице „Ђорђе Јоановић” првог дана 2020 године нашло се 17 беба и њихових мајки.

Међу њима је и Ивана Ђукић из Зрењанина, која је добила сина Алексу. Њој је то прво дете и каже да је добила најлепши новогодишњи поклон и велику радост у породици. Похвалила је особље породилишта на стручном и брижном односу према породиљама и истакла значај проширења породице.

Фото: Град Зрењанин

Породилиште је посетио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, свим мајкама честитао Нову годину и уручио пригодне поклон-пакете са опремом и козметиком за бебе, које обезбеђује Град Зрењанин. Прворођене бебе добиће на поклон и дечја ауто-седишта, дар Савета за безбедност саобраћаја на путевима Града Зрењанина, а исти поклон следи и већем броју беба које на свет стижу у Зрењанину почетком ове године.

У овом породилишту лане је рођено 1380 беба, од тога 733 дечака и 647 девојчица, а била су 22 пара близанаца.

В. Х.

Фото: Град Зрењанин

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести