Удовичић отворио Мали сајам спорта у Панчеву

ПАНЧЕВО: Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је Мали сајам спорта у Панчеву и посетио младе спортисте из Омољице и Основне школе "Братство јединство" из Војловице, саопштило је данас Министарство омладине и спорта.
ministar-sajam-1
Фото: МОС

Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије већ пету годину, уз помоћ локалних самоуправа широм Србије, организују манифестацију Мали сајам спорта, са циљем да анимирају што већи број деце и младих да се физички активирају на свакодневном нивоу.

Млади Панчевци данас су били у прилици да о спортским почецима, али и о освајању олимпијских медаља разговарају са министром Удовичићем, некадашњим најбољим ватерполистом света, председником Спортског савеза Србије и олимпијским шампионом у рвању Давором Штефанеком и Панчевцем и најбољим српским аутомобилистом Душаном Борковићем.

Министар Удовичић је рекао да се наставља традиција одржавања малих сајмова спорта широм Србије, а да су данас имали прилику да о важности физичке активности за развој и здравље најмлађих разговарају са младима у Панчеву.

Навео је да мало који град може да се похвали чињеницом да има више од 160 спортских удружења и да су на његовој територији заступљени скоро сви спортови, што уз пратећу спортску инфраструктуру, како је рекао министар, Панчево чини спортском базом са великим потенцијалом.

Фото: МОС

"Данас су најмлађи имали могућност да се упознају са различитим спортовима, али и да чују спортска искуства нас старијих, који најбоље знамо да пут до освајања медаља почиње изласком на терен у свом месту", рекао је Удовичић.

Позвао је све младе, и оне старије, да свакога дана издвоје мало времена и буду физички активни и поручио да спорт мора бити избор сваког од нас да бисмо били здрави.

Приликом посете Панчеву, министар је обишао и спортисте кошаркашког клуба из Омољице и Основну школу "Братство јединство" из Војловице, којима је, за нове спортске победе, уручио нову спортску опрему.

"Панчево треба да остане база будућих шампиона, и зато смо ту да подржимо локалне клубове у самом граду, али и клубове у околним месним заједницама. Млади спортисти са којима смо се данас дружили, до својих првих победа и успеха долазе баш овде, по узору на велика спортска имена која су поникла у Панчеву", навео је Удовичић.

Нагласио је да ће Министарство омладине и спорта наставити да континуирано улаже у развој спортског потенцијала на локалном нивоу и да својим акцијама мотивише све већи број деце и младих да се посвете спортским активностима.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести