Удружење доброчинитеља "Мали принц" добија просторије

АПАТИН: Удружење доброчинитеља „Мали принц“ из Апатина као невладино, добровољно и непрофитно удружење грађана, основано  октобра прошле године посвећено је циљевима у области културе, спорта, хуманитарног рада, социјалне политике и образовања, пружања подршке оболелој деци, особама са инвалидитетом, ретким болестима и социјално угроженим категоријама.
1

Како је ово захтевно послање, УД „Мали принц“ ће у суботу, 26. марта, званично отворити своје просторије на адреси Дунавска обала bb. 

Очекује се да, поред чланова „Малог принца” пригодном програму присуствују локални предузетници и пријатељи који су великодушно помогли да за кратко време њихов простор засија, као и представници локалне самоуправе.

Удружење доброчинитеља „Мали Принц“ из Апатина расписало је литерарни конкурс за ученике Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин, као и ликовни конкурс за ученике ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин од 5. до 8. разреда. Тема оба конкурса, који се односе на подршку инклузивном друштву, уз мисао да различитости чине живот богатијим, садржајнијим и креативнијим, је „Сви имамо исте снове”, а рок за предају радова, како литерарних, тако и ликовних, је 20. март. Према најавама најбољи литерарни рад биће прочитан 26. марта, поводом отварања просторија Удружења и биће прикладно награђен, док ће одабрани радови основаца бити изложени у новим просторијама Удружења, а неће изостати ни награда за награђеног сликара-основца.

Основни задатак Удружења је унапређење права и положаја особа са инвалидитетом, као и пружање подршке њиховим породицама, а да Апатинцима не недостаје добре воље да се заједнички боре за остваривање овог циља говори и то да је „Мали принц“ за кратко време окупио велики број чланова, реализовало многе радионице, хуманитарне манифестације, као и продајно-изложбене штандове. М. Мћ

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести