Удруживањем до нових радних места за теже запошљива лица у Суботици

СУБОТИЦА: Град Суботица и Национална служба за запошљавање расписали су јавни позив послодавцима за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима у овој години.
radnici A_Erski
Фото: Dnevnik.rs

Расписан је и јавни позив незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање.

Суботица је Локалним акционим планом запошљавања планирала и обезбедила средства за активне мере запошљавања у укупном износу од 7,5 милиона динара, а Министарство за рад, запошљавање и социјална питања је за мере активне политике запошљавања у овом граду издвојило 6,13 милиона динара. Тако је укупно за мере активне политике запошљавања кроз два програма намењено ове године 13,63 милиона динара.

За субвенције послодавцима биће издвојено око девет милиона динара, а за самозапошљавање упола мање

За субвенције послодавцима за запошљавање незапослених лица из теже запошљивих категорија биће издвојено око девет милиона динара. Од тог износа из буyета града биће обезбеђено 5,5 а из државног буyета четири милиона. Висина субвенција по незапосленом лицу је 150.000, односно, 180.000 за особе са инвалидитетом, радно способне кориснике новчане социјалне помоћи, младе у домском смештају , хранитељским и старатељским породицама и жртвама породичног насиља.

За субвенције код самозапошљавања укупно је издвојено 4,5 милиона динара, од чега 2,5 из градског буyета. Субвенције се додељују у једнократном износу у висини од 200.000 односно 220.000 динара у случају самозапошавања вишкова запослених или 240.000 за незапослене особе са инвалидитетом , ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва уколико оснивач заснива радни однос у њему.

Обрасци за јавне позиве налазе се на сајту Града Суботица и на сајту НСЗ и ту се могу и преузети. Уз то, ближе информације о новим јавним позивима , као и оним који су већ раније расписани, даје Филијала НСЗ Суботица.

Љ. М.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести