УГ „БОДРОГ” Малим куварима помагали ловци

БАЧКИ МОНОШТОР: Као једно од најактивнијих удружења грађана у Сомбору и његовој околини, УГ „Бодрог“ је протеклог викенда организовало још један несвакидашњи догађај.
Malim kuvarima pomagali lovci Foto: privatna arhiva
Фото: Малим куварима помагали ловци Фото: приватна архива

Чланови и волонтери су своју пажњу посветили малишанима и њиховој едукацији, па су организовали кулинарску радионицу под именом „Забавна кухиња”.

Цео догађај се одвијао на простору ловачког дома у Бачком Моноштору, а овај пут су деца имала прилику да се опробају у припреми паприкаша од дивљачи у чему су им малу помоћ пружили чланови овдашњег сеоског ловачког друштва. Поред главног јела, неизоставна је била припрема теста за паприкаш, припрема салате и свима драгог десерта-бакиног колача, што је била одлична прилика да током једног дружења у веселој атмосфери деца приликом мешења теста и припреме мешане салате, односно сецкања поврћа и додавања зачина усаврше своје моторичке способности, пре свега такозвану фину моторику.

Неки од учесника су се први пут сусрели са апаратом за галете, односно први пут су цео процес прављења бакиног колача извели самостално, пратећи старински рецепт. Захваљујући добром апетиту малих „шефова кухиње”, мада су колачи били припремљени као десерт, нестајали су са тацне скоро истог тренутка када су и били извађени из апарата, што само говори о умећу малишана који су учествовали у радионици.

М. Мћ

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести