УГОВОРЕНО ПОКРАЈИНСКО УЛАГАЊЕ У ОПШТИНУ ТЕМЕРИН Опремање радне зоне код Бачког Јарка

ТЕМЕРИН: Уговор о пројекту инфраструктурног опремања индустријско–пословне зоне у Бачком Јарку, у општини Темерин, у вредности од 104,8 милиона динара, потписали су покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и председник темеринске општине Младен Зец.
a
Фото: Покрајинска влада

Том приликом је покрајински секретар изјавио да је то један од укупно два одобрена пројекта за Темерин на конкурсу за суфинансирање индустријско-пословних зона.

– Реч је о изградњи секундарног канализационог вода у Улици цара Лазара, источно од Новосадске улице, до радне зоне у блоковима 21 и 26 у Бачком Јарку, у дужини од 1,9 километара, за шта је Секретаријат  определио 60 милиона динара. У наредном периоду биће реализовано потписивање другог одобреног пројекта за темеринску општину, а у питању је реконструкција саобраћајнице у Улици цара Лазара, у насељу Бачки Јарак, у дужини од 1,3 километра, као и проширење коловоза на деоници укрштања Новосадске улице и државног пута IIА-102. За ту намену издвојили смо 90 милиона динара – истакао је Софић.

Он је нагласио да ће се тиме бити омогућен бржи проток саобраћаја у две траке, што је од изузетног значаја за Темерин, али и компаније које већ послују или намеравају да инвестирају у тој зони. Софић је најавио и нова улагања у овој години, рекавши да ће ресорни секретаријат за опремање индустријских зона определити додатних 500 милиона динара.

Председник Општине Темерин Младен Зец казао је да су одобрени пројекти приоритет и да је реч о зони која запошљава више стотина људи, изразивши захвалност на подршци коју Покрајинска влада пружа локалним самоуправама.

И. Ба

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести