Укинута ванредна ситуација у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: На јучерашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације донета је одлука о укидању ванредне ситуације на целој територији града Зрењанина, саопштено је из локалне самоуправе, уз образложење да је стање стабилно и под контролом.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Додаје се да је ширење заразе заустављено, а да је број новозаражених од коронавируса у великом паду.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао да је епидемиолошка ситуација у претходном периоду била повољна и да се бележи константан пад броја новооболелих, захваљујући имунизацији. Он је апеловао на све који се још нису вакцинисали, посебно на младе, да то учине.

Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ саопштио је јуче да ће у наредном периоду, у Служби за здравствену заштиту деце и омладине, односно Одељењу за здравствену заштиту школске деце, бити омогућено вакцинисање деце узраста од 12 до 15 година против вируса корона.

„Стручни комитет за имунизацију Републике Србије и Удружење педијатара Србије дошло је до закључка да код деце са коморбидитетима, то јест неуролошким, метаболичким, нефролошким, кардиолошким, респираторним, хематолошким, онколошким и реуматолошким болестима, као и код гојазне деце, чија је вредност индекса телесне масе изнад 95 перцентила, постоји повећан ризик од тежих облика вируса корона. Имунизација деце узраста од 12 до 15 година вакцином „Фајзер-Бионтек“ препоручује се првенствено код те деце, али уз претходно добијено мишљење педијатра субспецијалисте из болнице или клинике, и уз сагласност родитеља. За вакцинацију остале деце од 12 до 15 година, истом вакцином, потребни су мишљење педијатра из диспанзера и сагласност родитеља“, навео је Дом здравља Зрењанин.

За сва остала обавештења и пријављивање детета за вакцинацију на располагању су бројеви телефона 023/561 891 и 062/804 32 71.  Ж. Б.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести