Улепшан центар Бачке Паланке и свих насеља

БАЧКА ПАЛАНКА: Више од четири хиљаде комада различитог цвећа биће посађено током маја у центру Бачке Паланке и свим насељеним местима.
Општина Бачка Паланка
Фото: Општина Бачка Паланка

Пролећно уређење финансира се из буyета општине, а главни градски трг и тргове у 13 насеља - Челареву, Деспотову, Гајдобри, Новој Гајдобри, Силбашу, Парагама, Пивницама, Нештину, Визићу, Обровцу, Товаришеву, Младенову и Карађорђеву красиће више од 10 врста цвећа. Током јесени и пролећа посађено је и 500 садница више врста дрвећа. Укупно ће током маја бити посађено 4.445 комада бегонија, калиопе, мушкатли, тамјанике, украсне коприве, сурфиније, ипомее, балзамике, кадифице. Јесенас је посађено 1.600 луковица лала и 4.000 комада дана и ноћи.

- Већ месецима радимо на пролећном озелењавању и улепшавању Бачке Паланке. Поред садње цвећа и дрвећа, градимо канализацију у граду и приградским насељима и улажемо у обнову културних споменика, школа, вртића и ширење индустријске зоне. Уређење Бачке Паланке и отварање нових радних места су наш приоритет. Исто тако, наш задатак је да поред нових радних места, бољег стандарда, развоја инфраструктуре и улагања у културу и образовање инвестирамо и у лепши и уређенији животни амбијент свих грађана - рекао је председник општине Бранислав Шушница.

У Бачкој Паланци у последњих шест година посађено је 10.000 садница новог дрвећа и уређено је око пет хектара зелених површина и травњака.

- Заштита животне средине кроз озелењавање и повећавање пошумљености спада у важне приоритете Владе Србије и наше општине. Наша је обавеза, као одговорних људи, да учинимо све да становници Бачке Паланке имају здраво животно окружење. Садња дрвећа и цвећа је је један од најбољих начина за то јер пошумљавање представља конкретан однос према природи - истиче Шушница. 

Т. П.

 

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести