УЛЕПШАВА СЕ ЦЕНТАР БАЧКЕ ПАЛАНКЕ У току постављање нових бехатон коцки у пешачкој зони

У току су радови на партерном уређењу центра Бачке Паланке.
d
Фото: Приватна архива

Старе бехатон плоче из пешачке зоне су уклоњене и уместо њих се постављају нове, и центар града ће добити потпуно нов, модеран изглед. Поред нових пешачких стаза и платоа биће изграђени и нови паркинзи у улицама Трг братства и јединства, Југословенске армије (од Гимназије „20. октобар“ до Жарка Зрењанина), Краља Петра Првог (од ТШ „9. мај“ до Жарка Зрењанина), улица Милана Курепе као и плато код Ерсте банке и паркинг иза Пореске управе.

Радове вредне 324,9 милиона динара у две фазе финансира Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине. Радови на уклањању старих, оштећених и поломљених бехатон плоча, почели су у децембру прошле године. Уговором је предвиђено да се радови заврше за 240 календарских дана.

Фото: Приватна архива

- То је само једна од великих инвестиција које реализујемо ове године. У току су радови на изградњи Дневног боравка за децу с посебним потребама, вредни 71,1 милиона које финансирамо заједно са Покрајинском владом. У претходних седам година, инвестирали смо значајна средства у изградњу и реконструкцију школа, вртића и спортских терена. Отворили смо седам нових вртића и укинули листу чекања, а отворили смо и пет фискултурних сала. Уградњом паметног ЛЕД система реконструисали смо јавну расвете на територији општине. Укупна вредност процењена је на 356 милиона динара са ПДВ-ом. А према најавама Министарства грађевине у плану је изградња новог моста од Бачке Паланке до Нештина, и изградња нове брзе саобраћајнице од Бачке Паланке до Новог Сада. То су инвестиције које ће допринети још снажнијем развоју Бачке Паланке и бољем животу њених грађана - каже Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка.

Фото: Приватна архива

Р. Д.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести