Уређење атарских путева у кањишкој општини

КАЊИЖА: Настављена су улагања у поправку и уређење атарских путева на подручју кањишке општине.
М. Митровић
Фото: М. Митровић

За ту намену је из општинске касе, од прихода издавања у закуп државног пољопривредног земљишта током прошле године издвојено седам милиона динара.

Атарски путеви су тим средствима уређивани у дужини од 5,5 километара у атарима Хоргоша, Кањиже, Велебита, Трешњевца и Орома. Радови су обухватали равнање и нивелацију путева, набијање тла и насипање туцаника, тако да атарски путеви добијају тврду подлогу. На тај начин се атарски путеви оспособљавају за несметан приступ пољопривредника до њива. 

Председник Савета МЗ Ором Роберт Леко потврђује да је изградња Малог пута ушла у план прошле године јер је од великог значаја за пољопривредна газдинства који живе на овдашњим салашима. Ово је једини атарски пут на подручју Орома око којег су сконцентрисани салаши, на којима има чак и младих пољопривредних произвођача, па се сматрало да га треба изградити. 

- Пут је дужине око два километра и један део је урађен пре три године, а изградњом деонице од 1.380 метара повезује се са асфалтном саобраћајницом на правцу од Орома према Долинама, а с друге стране са асфалтираним путем код нашег хиподрома. Постоји алтернативни пут који су грађани изградили заједно са Месном заједницом Ором, али служио је само за путничка возила. Сада, изградњом ове деонице пута од туцаника, успели смо да сачувамо и прелаз преко пруге, који су хтели да затворе. Наш адут је био да је део пута већ био урађен и да нема смисла да се прелаз преко пруге затвори - објашњава Роберт Леко.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести