Уручене награде за најбољу песму о вину

ИРИГ: На конкурсу за избор најлепше песме о вину, који су расписали Српска читаоница у Иригу и Винарија „Мачков подрум”, према оценама чланова жирија, победила је Снежана Миладиновић Лекан из Београда са песмом „Берачима грожђа”, другонаграђена је Мирјана Трнавац из села Прањани, Гојна Гора која је написала песму „У вину се тражим”, док је трећенаграђени Марко Пајић из Ваљева с песмом „У чаши црног вина”.
е
Фото: Српска читаоница Ириг

Осим њих жири је посебно похвалио Бранкицу Сладојевић из Сремске Митровице, ауторку песме „Вредело је ”. Директорка Српске читаонице Вера Новковић уручила је повеље награђенима, уз присуство новог Винског витеза Саше Мишића, светски познатог и признатог кулинара - кувара из „Паклене кухиње”.

На 12. песнички конкурс у октобру јавило се 36 аутора са укупно 57 песама. Пристигли су радови из целе Србије, па и из региона, што је потврда да расписивање конкурса има смисла и да је избор најлепше песме о вину наишао на позитиван одјек. Сви радови су пристигли правовремено, а жири је имао довољно времена да изабере и прогласи најлепшу песму о вину, констатујући да је послато много квалитетних песама и да сам избор најлепше песме није био нимало лак задатак, сложили су се организатори.

Председник жирија био је књижевник Тодор Бјелкић, а у саставу су били и професорка књижевности др Маја Плавшић, професорка књижевности и директорка Српске читаонице у Иригу Вера Новковић, главни и одговорни уредник „Сремских новина” из Сремске Митровице Немања Милошевић и Ђурђица Јојић из Винарије „Мачков подрум”.

С. К-ч

 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести